kuleba-radit-zavtra-slukhati-pidsumkovu-preskonferentsiyu-baydena-a-ne-putina

Кулеба радить завтра слухати підсумкову пресконференцію Байдена, а не Путіна

 • 16033 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками саміту президентів США Джо Байдена та Росії Володимира Путіна радить звертати увагу на виступ саме американського лідера. Про це він сказав на спільному брифінгу з діючою Головою ОБСЄ, міністеркою закордонних справ Швеції Анн Лінде, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Я думаю, там будуть дві окремі пресконференції – у Байдена і Путіна, і я закликаю українські ЗМІ насамперед орієнтуватись на пресконференцію президента Байдена, оскільки всі ми добре знаємо, яку викривлену реальність подає Росія в публічному просторі про ті чи інші події, пов’язані з Україною", - сказав Кулеба.

Деталі

Зі слів міністра, що б не відбувалось, які б сценарії не траплялись, міністерство завжди стоятиме на захисті інтересів України і не сприйме будь-яких сценаріїв, в рамках яких намагатимуться змусити Київ зробити щось.

Контекст

Зустріч президентів РФ і США відбудеться 16 червня в Швейцарії на женевській віллі Ла Гранж. Це буде перша зустріч Володимира Путіна з Джо Байденом з моменту обрання останнього президентом США. До цього політики востаннє зустрічалися в 2011 році у Москві: тоді Путін був прем’єром РФ, а Байден — віцепрезидентом США.

Президент США Джо Байден вирішив не проводити спільну прес-конференцію з президентом Росії Володимиром Путіним за підсумками їхнього саміту в Женеві наступного тижня, тому що не хоче, щоб від зустрічі “відволікали” подробиці публічного виступу лідерів.

Напередодні видання The New York Times, посилаючись на помічників Байдена, повідомило що під час обговорень з Вашингтоном параметрів зустрічі президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна Москва запропонувала, щоб після переговорів лідери провели спільну конференцію, але американська сторона відмовилася.

Українські Національні Новини

Політика