kuleba-rozpovila-chim-bude-zaymatisya-partiya-sluga-narodu-v-kiyivradi-nayblizhchi-5-rokiv

Кулеба розповіла, чим буде займатися партія "Слуга народу" в Київраді найближчі 5 років

 • 11152 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. У найближчі п'ять років партії "Слуга народу" належить величезний обсяг роботи на благо столиці. Про ключові цілі партії журналістам TK Media розповіла перший номер в списку "Слуги народу" до Київради Євгенія Кулеба, передає УНН

Перша мета, за словами Кулеби, полягає в залученні киян до прийняття рішень, які стосуються Києва.

"Цей принцип "нічого для нас без нас" буде активно впроваджуватися в рамках нашої роботи", - підкреслила вона.

Кулеба додала, що також вкрай важливо поставити до порядку роботи Київради одну з найпрогресивніших і головних тенденцій розвитку всіх міст - це адаптація до глобальної зміни клімату.

"Тут ми говоримо про те, яким чином зараз міста розширюють свої "легені", тобто працюють зі створенням додаткових публічних просторів, яким чином міста працюють з темою озеленення, щоб утримувати підвищення температури і щоб міста ставали здоровішими. Це така комплексна тема.

Я не кажу, що вийде блискавично досягти результату, але у нас вже є стратегія і ми будемо здійснювати практичні кроки в цьому напрямку. Стратегія на 5 років, як мінімум ", - говорить вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верещук розповіла про формування своєї команди до Київради

Також, в Київраді партія буде піднімати тему управління відходами в місті.

"Це теж дуже глобальне питання - і теж у нас є шляхи його вирішення. Ми будемо стимулювати киян сортувати відходи і при цьому розвивати можливості для їх переробки. Теж глобальна, велика тема, але є дуже зрозумілі кроки, за якими ми будемо йти", - додала Кулеба.

Ще одна гостра тема, яка хвилює киян, це затори і "здорове місто".

"Ми будемо багато говорити про те, як зробити місто комфортним для пішохода, для велосипедиста, для людини, яка хоче використовувати громадський транспорт, щоб відчувати себе комфортно, а не заходити в маршрутку. Я взагалі великий противник маршруток.

Ми будемо працювати з темою заторів, але вона дуже велика і пов'язана з темою повітря. Тому що, за результатами досліджень в 2019 році, 89% забруднень київського повітря - це саме забруднення від автотранспорту", - відзначає Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За прогнозами букмекерів до другого туру столичних виборів виходять Кличко і Верещук

Крім цього, в Київраді "Слуга народу" буде займатися освітою киян.

"У нас теж є стратегія, Ксенія Семенова на цьому спеціалізується, у нас є план, як ми будемо з цією темою працювати.
Ми дуже сподіваємося запустити ряд проектів, в рамках яких будемо навчати дітей, в тому числі в школах, яким чином бути відповідальними городянами і, наприклад, як сортувати сміття. Тому що є світова практика, коли спочатку навчили дітей, а вони потім навчили батьків", - додала Кулеба.

Вона також зазначила, що допомога партії в напрацюванні певних рішень надає команда експертів.

"Ми працюємо з кандидатами в депутати Київради і з експертами. Є пул експертів, які нам допомагають напрацьовувати рішення. Кількість я не рахувала.

Є експерт з транспорту, з освіти, є юрист. Є експерт, який досить давно розробляє свої пропозиції щодо розвитку спорту та популяризації здорового способу життя в рамках Києва.

Якщо ми говоримо про захист навколишнього середовища, то я активно консультуюся з провідною організацією в цій сфері в Києві. І дуже пишаюся тим, що лідер цієї організації хотіла б стати моїм помічником на громадських засадах", - поінформувала вона.

Нагадаємо, політологи вже не виключають навіть програшу Кличко в другому турі столичний виборів.

Українські Національні Новини

Політика