kuleba-rozpoviv-chi-priyme-zelenskiy-uchast-u-samiti-g20

Кулеба розповів, чи прийме Зеленський участь у саміті G20

 • 193315 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський розглядає запрошення на участь в саміті G20, де також може бути присутній російський президент володимир путін. Про це в ефірі національного телемарафону зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає УНН.

Цитата

“Президент розглядає це запрошення, і ще зарано говорити про якісь умови, чи остаточне рішення. В нас є достатньо часу для того, щоб ухвалити найбільш зважене і вигідне для України рішення”, – зазначив міністр.

Деталі

На питання стосовно терміну ухвалення рішення, Кулеба відповів, що присутності Голови Української держави будуть раді, навіть, якщо це рішення буде ухвалене в останню хвилину.

“Я думаю, що коли йдеться про Україну і її Президента, то навіть якщо ми в останню хвилину ухвалимо рішення - нам все одно будуть раді”, – сказав голова МЗС.

Доповнення

Прессекретар російського президента дмитро пєсков зазначив, що рішення про формат участі президента росії володимира путіна в саміті G20 буде прийматися в залежності від цілої низки факторів.

Нагадаємо

Лідерський саміт "двадцятки" пройде на острові Балі у листопаді. Спочатку США, Канада та ще кілька західних країн пропонували виключити Росію з G20. Однак влада Індонезії запросила путіна взяти участь у саміті.

Раніше також президент Індонезії заявляв, що путін приїде на саміт. Президент України Володимир Зеленський також запрошений на зустріч, однак формат його участі залежатиме від ситуації на фронті.

Українські Національні Новини

Політика