kuleba-rozpoviv-pro-dvi-prikri-nespodivanki-pid-chas-vizitu-lavrova-do-afriki

Кулеба розповів про дві "прикрі несподіванки" під час візиту лаврова до Африки

 • 1407295 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю BBC News сказав, що у росії дипломатичні проблеми з Африкою. Він розповів, що під час останнього турне його російський колега сергій лавров не потрапив до двох країн, куди планували візити, передає УНН.

Цитата

"Наскільки мені відомо, у цьому турне в лаврова сталося дві прикрі несподіванки - у дві країни він не потрапив. На моїй пам'яті це вперше", - повідомив Кулеба.

Він відмовився називати, до яких саме країн не потрапив лавров.

Деталі

Однак, за даними ЗМІ  відомо, що під час турне планувався візит лаврова в Ботсвану, але з якихось причин він не відбувся, зазначає BBC. Водночас відомо, що Гана та Мавританія публічно висловлюють невдоволення присутністю російської пвк "вагнера" в регіоні. Мавританію лавров все ж відвідає у лютому, але за даними Jeune Afrique не факт, що президент країни його прийме.

Кулеба зазначив, що йому відомі причини, з яких лавров не потрапив до зазначених країн Африки.

"Але це в принципі сигнал. Ще вчора здавалося, що росія беззастережно домінує в Африці, всюди відкриваються двері і всі з обіймами їх приймають. А тут раптом починаються проблеми. Ну таке життя. Бувають проблеми не лише на фронті, але й на дипломатичному фронті", - сказав він.

Нагадаємо

26 січня міністр закордонних справ росії сергій лавров здійснив одноденний несподіваний візит до Еритреї в рамках африканського турне.

Українські Національні Новини

Політика