kuleba-u-parye-prodovzhuvatimut-sprobi-povernuti-rf-i-mozhut-peremogti

Кулеба: у ПАРЄ продовжуватимуть спроби повернути РФ і можуть перемогти

 • 9469 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Опоненти України продовжуватимуть спроби повернути Росію в Парламентську асамблею Ради Європи і можуть досягти успіху у цьому. Про це заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"ПАРЄ проголосувала за резолюцію, яку хотіла Росія і її друзі. Але до неї включили критично важливу правку, яку хотіла Україна і її друзі... Ця резолюція росіян не повертає і не створює механізму повернення. Але створює можливість для його створення у майбутньому. Завдяки згаданій правці цей механізм, якщо буде створений, не скасує автоматично наявні повноваження ПАРЄ застосовувати санкції. А це головна вимога росіян. Але їх ще будуть дуже сильно пробувати скасувати. Коротше, буде війна інтерпретацій", - зазначив Кулеба.

Зі слів дипломата, лейтмотив "адептів повернення Росії" - Крим не буде визнаний російським, підтримка України залишиться, але РФ треба повернути в ПАРЄ. Деякі навіть намагаються переконати, що "Україні так буде навіть краще", зазначив він.

Кулеба також зазначив, що у Раді Європи поглиблюється лінія розколу між Західною Європою та Центральною і Східною, і це стосується не лише українського питання.

"Спроби повернути Росію до ПАРЄ без виконання нею умов, які сама ж ПАРЄ висунула до Росії, триватимуть і надалі. Це розхитуватиме Раду Європи, яка ставатиме дедалі слабшою. Вона втрачатиме свій авторитет і важелі впливу. Це стратегічно в інтересах Росії та інших потенційних порушників. Герої проекту "Повернення" на кожному кроці розказуватимуть, що вони просто хотіли зробити РЄ сильнішою та ефективнішою і захистити права простих росіян, але злі українці та їхні друзі їм завадили. Утім, наші опоненти можуть і перемогти. Сили для цього задіяні неспівмірні з нашими", - написав посол.

Як повідомляв УНН, 10 квітня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, відповідно до якої Росія не отримала зміни процедури запровадження санкцій.

Українські Національні Новини

Політика