kuleba-z-inozemnimi-diplomatami-vidpraviv-partiyu-zasobiv-dlya-protidiyi-covid-19-medikam-u-936-otg

Кулеба з іноземними дипломатами відправив партію засобів для протидії COVID-19 медикам у 936 ОТГ

 • 10508 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба з європейськими партнерами відправили партію засобів для протидії COVID-19 медикам у 936 об’єднаних територіальних громадах. Про це інформує пресслужба МЗС України, передає УНН.

"У четвер, 21 травня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, пані посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, посол Естонії в Україні Каімо Кууск, посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький та перший секретар Посольства Швеції в Україні Луїз Морсінг перевірили підготовку до відправки в 936 об’єднаних територіальних громад партії медичних засобів для протидії поширенню коронавірусу", - повідомили в МЗС.

Так, вантаж медзасобів, серед яких захисні рукавички, маски, окуляри, безконтактні термометри, респіратори та дезінфікуючі засоби, був придбаний у рамках програми підтримки реформи децентралізації "U-LEAD with Europe" Європейським Союзом та п’ятьма країнами-членами ЄС (Німеччина, Швеція, Данія, Польща, Естонія) за участі Карітас України.

Повідомляється, що допомога, закуплена Представництвом ЄС в Україні, буде розподілена серед медичних працівників в 936-ти об'єднаних територіальних громадах.

Міністр закордонних справ висловив вдячність за підтримку ЄС та держав-членів.

“Понад 9 мільйонів громадян України нині мешкають в об’єднаних територіальних громадах. Європейські партнери не лише активно підтримували і підтримують українську реформу децентралізації, яка підвищила рівень життя мільйонів українців. Вони також демонструють готовність підставити плече у складні часи коронавірусної кризи. Ця підтримка не лише посилить спроможність громад протистояти вірусу, але й надалі зміцнить зв’язки між Україною та ЄС”, - сказав він.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу 20 травня остаточно погодила виділення Україні 1,2 млрд євро допомоги для подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Фінансова допомога буде надаватися у вигляді позик "на дуже вигідних умовах".

Українські Національні Новини

Політика