kuleba-zaproponuvav-vsesvitniy-turistichniy-organizatsiyi-provesti-v-ukrayini-mizhnarodniy-forum

Кулеба запропонував Всесвітній туристичній організації провести в Україні міжнародний форум

 • 14917 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у ході робочого візиту до Іспанії запропонував Всесвітній туристичній організації ООН провести в Україні міжнародний форум. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ.

"У ході робочого візиту до Іспанії міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив із Генеральним секретарем Всесвітньої туристичної організації ООН Зурабом Пололікашвілі перспективи взаємодії України з ВТО, залучення механізмів організації до розвитку туристичної галузі України", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що співрозмовники приділили центральну увагу наслідкам пандемії COVID-19 для туристичної галузі, її адаптації до нових реалій.

Дмитро Кулеба зауважив, що пандемія несе для туризму не лише очевидні негативні наслідки, але і несподівані нові можливості. Зокрема, в Україні такі обставини надали імпульс внутрішньому туризму, пробудили цікавість людей до подорожей власною країною.

Зураб Пололікашвілі зазначив, що нині цей тренд спостерігається повсюдно, і організація бачить у ньому нові можливості для глобального розвитку внутрішнього, а також сільського туризму.

"Глава МЗС України запропонував провести в Україні міжнародний туристичний форум Всесвітньої туристичної організації, присвячений, зокрема, тематиці внутрішнього та зеленого туризму у країнах світу", - додається у повідомленні.

За словами Кулеби, він не сумнівається, що Україна стане новою територією на мапі світового туризму.

"Не маю сумніву, що Україна стане новою територією на мапі світового туризму, яку іноземці з насолодою відкриють для себе, як дещо нове. Розвиток внутрішнього туризму є пріоритетом президента Володимира Зеленського і уряду України. Я хочу, щоб ми з’єднали зусилля з ВТО задля досягнення цієї мети", — зауважив міністр.

На думку Дмитра Кулеби, варто не чекаючи завершення пандемії, активно шукати нові форми і методи розвитку туризму, з огляду на важливість туристичної галузі для світової економіки.

Міністр запросив Генерального секретаря відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з його Величністю королем Феліпе VI перспективи більш глибокої співпраці у сфері торгівлі та інвестицій, культури та освіти між двома країнами.

Українські Національні Новини

Політика