kuleba-zayaviv-pro-yedinu-pravilnu-strategiyu-yaka-zmusit-rosiyu-piti-na-deeskalatsiyu

Кулеба заявив про єдину правильну стратегію, яка змусить Росію піти на деескалацію

 • 19236 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що єдиною правильною стратегією, яка змусить Російську Федерацію піти на деескалацію - це стримування. Про це міністр написав у своєму Twitter, передає УНН.

Цитата

"Стримування - єдина правильна стратегія, яка змусить Росію піти на деескалацію. Її основою є реалістичне розуміння загроз і рішучість до спільних проактивних дій", - заявив Кулеба.

Він додав, що мир, безпека і стабільність в Європі не захистять себе самі. Своєчасні та спільні дії України дозволять захистити їх.

Додамо

Раніше очільник МЗС заявляв, що дипломатія зможе запобігти наступній хвилі російської агресії проти України, якщо вона буде ґрунтуватися не лише на словах, а й на справах.

Водночас, зі слів Кулеби, США та інші партнери можуть “допомогти українським військовим у цій війні”, посиливши спроможності України, надавши оборонну зброю та техніку.

Контекст

Україна та західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

На тлі цього президенти Росії та США Володимир Путін та Джо Байден 7 грудня провели двосторонні переговори через відеозв’язок, які тривали дві години. Байден пригрозив Путіну “сильними економічними санкціями”, якщо його армія вторгнеться в Україну після того, як Росія зібрала десятки тисяч військ на кордоні.

Також Байден 11 грудня заявив, що питання про введення американських військ в Україну ніколи не стояло на порядку денному. Однак, якщо Путін піде на Україну, США вважатимуть за необхідне направити більше американських і натівських військ на східний фланг НАТО, зокрема, у країни "Бухарестської дев'ятки".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Росія оштрафувала Meta Цукерберга на 27 мільйонів доларів

     • 14142 переглядiв

    Рівень безробіття ще не повернувся до доковідних показників

     • 20633 переглядiв

    ООС: бойовики знову тричі порушили режим "тиші" на Донбасі

     • 13942 переглядiв