kuleba-zustrivsya-z-blinkenom-pro-scho-govorili

Кулеба зустрівся з Блінкеном: про що говорили

 • 23710 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся сьогодні з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та головою Офісу президента Андрієм Єрмаком. Про що говорили, розповів речник Нед Прайс, пише УНН з посиланням на пресслужбу Держдепартаменту.

Деталі

Зазначають, що секретар Блінкен наголосив на прихильності США суверенітету та територіальній цілісності України в умовах тривалої агресії Росії в Україні.

Секретар та його українські колеги також обговорили можливості поглиблення співпраці між Україною та США під час запланованого візиту Президента Володимира Зеленського до Вашингтона 30 серпня.

Нагадаємо

Раніше Кулеба і глава офісу президента Андрій Єрмак прибули до Вашингтона для підготовки першого візиту українського лідера Володимира Зеленського в США. У середу вони провели зустріч з помічником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном.

Речник глави американської адміністрації Джен Дженніфер Псакі раніше повідомила, що Байден прийме Зеленського в Білому домі 30 серпня. Український президент заявляв, що очікує змістовної і плідної зустрічі. Глава президентської партії “Слуга народу”, депутат Верховної ради Олександр Корнієнко уточнював, що на зустрічі президентів планується обговорення будівництва газопроводу “Північний потік — 2”, залучення американської сторони до нормандського формату переговорів по врегулюванню конфлікту на Донбасі, збільшення обсягу військової допомоги з боку США .

Українські Національні Новини

Суспільство