kuleba-zvernuvsia-do-zakhidnykh-soiuznykiv-daite-nam-kliati-patriot

Кулеба звернувся до західних союзників: "Дайте нам кляті Patriot"

 • 25346 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав західних союзників надати Україні системи протиповітряної оборони типу Patriot, щоб збивати модернізовані російські авіаційні керовані бомби, через які Україна втрачає позиції на фронті.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав західних союзників надати Україні системи ППО, такі як Patriot, для збиття на фронті модернізованих авіаційних керованих бомб, які запускає рф. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Politico, передає УНН

Деталі

"Дайте нам кляті Patriot", - закликав Кулеба. 

Він пояснив що "українські війська втрачають позиції" тому, що росія почала масово застосовувати модернізовані авіаційні керовані бомби".

Як вказав Кулеба, ці бомби - зброя, від якої "неможливо втекти", якщо ви є ціллю. 

"Ви не можете заглушити її. Вона просто падає вам на голову і знищує все. Саме так ми втрачаємо позиції, і єдиний спосіб запобігти цьому - збивати літаки, що несуть бомби.Нам потрібні системи ППО на фронті", - вказав голова МЗС. 

Також він пояснив, що якби Україна мала достатньо систем ППО, а саме Patriot, українці могли б захистити не тільки життя людей, а й економіку від руйнування. 

Доповнення 

Крім того, Кулеба вважає, що лідерам країн ЄС потрібно звикнути до думки, що може настати день, коли доведеться відправити західні бойові війська в Україну. Якщо Київ програє, президент росії володимир путін не зупиниться на цьому.