kurortniy-sezon-v-odesi-pid-zagrozoyu-golova-ova

Курортний сезон в Одесі під загрозою – речник ОВА

 • 215469 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Цього року курортний сезон в Одесі під загрозою через міни у морі. Про це повідомляє УНН, посилаючись на заяву речника Одеської військової адміністрації Сергія Братчука.

Цитата

"Щоб відпочинок в Одеській області був безпечним, спершу потрібно розмінувати море та узбережжя, але це вдасться зробити лише після перемоги. Курортний сезон, м’яко кажучи, під загрозою. Це не буде у тому розумінні, як ми звикли це розуміти і до того курортного сезону ставитися. Безпека наших громадян – це перш за все", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За словами Братчука, 3 травня знешкоджували морську міну акваторії, і вже були такі випадки, коли міни приносило на одеські пляжі.

"Це ті міни, що росіяни розкидали у Чорному морі. Вони офіційно це визнали, понад 400 штук розкидали. Вони не знають, де вони, ну і ми не знаємо, де може прибити до берега", – сказав Братчук.

Доповнення 

Внаслідок ракетного обстрілу критичної інфраструктури в Одесі одну людину госпіталізували з пораненнями. Прокуратура розпочала розслідування.

Міністр культури Італії Даріо Франческіні під час розмови з міським головою Одеси Генадієм Трухановим запропонував внести місто до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Українські Національні Новини

Суспільство