kurts-ofitsiyno-vdruge-stav-kantslerom-avstriyi

Курц офіційно вдруге став канцлером Австрії

 • 13230 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Новий коаліційний кабінет Австрії на чолі з повторно обраним Себастьяном Курцом, склав присягу 7 січня. Про це повідомляє "Радіо свобода", інформує УНН.

"Учасники коаліції – права "Австрійська народна партія", очолювана Курцом, та лівоцентристські "Зелені" – сформували уряд з 15 міністрів. Вісім із них – жінки. Віцеканцлером став представник "Зелених" Вернер Коглер", - йдеться у повідомленні.

Серед консерваторів у складі уряду – міністерка оборони Клаудіа Таннер та очільниця нового міністерства з інтеграції мігрантів Сюзанна Рааб. Міністеркою юстиції стала 35-річна донька боснійських біженців, "зелена" Альма Задік.

На виборах партія Курца взяла більшість голосів, "зелені" отримали понад 12% голосів.

"Коаліційна угода, яку дві партії уклали минулого тижня, ставить у пріоритет протидію змінам клімату, скорочення викидів вуглецю, зниження податків та боротьбу з нелегальною міграцією. В новому уряді – 11 представників правлячої партії та четверо "зелених", - пише видання.

Попередня коаліція Курца з праворадикальною "Партією свободи" розвалилася у травні 2019 року. Це сталося після публікації відео, на якому голова "Партії свободи" Хайн-Крістіан Страхе спілкується з жінкою, яка назвалася "російським політичним донором".

Як повідомлялося раніше в УНН, в Австрії Курц знову став канцлером за підсумками формування нової коаліції. 

Українські Національні Новини

Новини Світу