kuryatina-bez-antibiotikiv-likar-rozpoviv-yaku-vibrati

Курятина без антибіотиків: лікар розповів, яку вибрати

 • 58810 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Виробництво курятини без антибіотиків - справа витратна, а тому не кожен український виробник може собі це дозволити. Але вибір все ж є. Про це в коментарі УНН розповів ветеринарний лікар Андрій Биченко.

Важливо звертати увагу на перевіреного виробника, в іншому випадку можна купити курятину з надлишком антибіотиків, що безсумнівно завдасть шкоди здоров'ю, розповідає лікар.

"При надлишку антибіотиків, тим більше, якщо ви купуєте продукцію у неперевірених або недобросовісних виробників, ці препарати накопичуються в організмі людини. А потім вони починають працювати як працюють в організмі тварини, тобто починають вбивати мікрофлору шлунка, в першу чергу, потім мікрофлору кишечника", - пояснив Биченко.

Великі виробники можуть дозволити собі вирощувати курятину без антибіотиків. І як правило, вони дорожать своєю репутацією, розповів лікар.

"У них достатньо коштів, щоб забезпечити стерильність на майданчиках, де вирощується курятина, замінити антибіотики, наприклад, бактерицидними лампами, кварцуванням, фільтрацією повітря. Це можливо, але затратно.

Більше ймовірності зустріти антибіотики в домашній продукції, домашній курятині", - пояснив він.

Нагадаємо, відразу кілька українських брендів декларують виробництво курятини без антибіотиків. Але незалежний тест пройшов поки лише один - "Наша Ряба". Він отримав право наносити маркування "без антибіотиків", що означає відсутність антибіотиків не тільки в самій продукції, але і відмова від них в період вирощування курки. 

Українські Національні Новини

Суспільство