kuryatina-svinina-yalovichina-nazvani-lideri-myasnogo-rinku

Курятина, свинина, яловичина: названі лідери м'ясного ринку

 • 16831 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Українські птахівники є лідерами вітчизняного м'ясного ринку за показниками експорту і виробництва. Про це свідчать дані аналітичного відділу Ради з питань експорту продовольства (UFEB), передає УНН.

Так, за рік Україна наростила експорт м'яса птиці (переважно курятини) на 42,5%. У січні-травні 2019 року українські птахівники поставили за кордон 177,7 тис. тонн продукту, що на 42,5% більше, ніж у січні-травні 2018 року.

Водночас експорт свинини становив всього 767 тонн, експорт яловичини - 6,3 тис. тонн. Вітчизняні виробники свинини просіли з експорту на 16,3%, яловичини - на 6,5%.

У частині виробництва птахівники також тримають пальму першості. З початку року їм вдалося виробити 545,9 тис. тонн продукту, що на 7,2% більше, ніж у минулому році.

Відзначається, що виробництво свинини протягом звітного періоду становило всього 290 тис. тонн, яловичини - 87,8 тис. тонн. Річний приріст виробництва свинини досяг 4,8%, яловичини - впав на 3,1%.

Нагадаємо, за останні 5 років Україна суттєво наростила виробництво курятини. Це дозволило країні позбутися статусу імпортера і самій завойовувати міжнародні ринки.

Торік Україна піднялася на 6-е місце в світовому рейтингу експортерів курятини, обігнавши Росію і Канаду. У країнах ЄС Україна - серед трьох головних постачальників.

Головний виробник і експортер України - агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (ТМ Наша Ряба) Юрія Косюка. Частка його компанії в загальному експорті продукту становить 88%. МХП - одна з двох українських компаній, допущених до країн ЄС.

За прогнозами німецьких експертів, у 2019-у Україна збільшить показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши при цьому Росію, Білорусь і Канаду.

Українські Національні Новини

Економіка