kushnir-chastka-budivnitstva-u-vvp-znachno-nizhche-potentsialu

Кушнір: частка будівництва у ВВП значно нижче потенціалу

 • 11111 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. В Україні частка будівельної галузі в структурі ВВП становить всього 2%, хоча потенціал галузі значно більший. Про це в коментарі на Facebook повідомив глава правління - президент ПАТ "ХК "Київміськбуд" Ігор Кушнір, передає УНН.

Він порівняв український показник з показниками інших країн.

"У всьому світі будівельна галузь є локомотивом розвитку економіки. Середній показник частки будівництва в ВВП європейських країн становить близько 6%. У Польщі цілих 9%. А в Україні лише 2%. Хоча потенціал величезний!" - вважає Кушнір.

Також глава будівельного холдингу "Київміськбуд" відзначив, що будівництво - один з найбільших ринків праці, а приплив інвестицій дав би потужний поштовх до розвитку економіки в цілому.

"Приблизно 7% працюючого населення світу задіяні саме в цій сфері. Плюс завантаженість 5-7 суміжних галузей. Приплив інвестицій - і потужний поштовх для всієї економіки був би даний.

Оподаткування, розумна дерегуляція і умови для приходу інвестицій - все це дасть можливість стрімко розвиватися не тільки будівельній галузі, а й економіці в цілому", - вважає Кушнір.

Українські Національні Новини

Економіка