kvitkomati-u-polschi-zapratsyuvali-na-ukrayinskiy-movi

Квиткомати у Польщі запрацювали на українській мові

 • 11092 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня УНН. У вівторок, 18 грудня, у польському місті Лодзь мобільні квиткові автомати запрацювали українською мовою. Про це передає УНН з посиланням на Transport-publiczny.

"Повідомлення українською мовою доступні з вівторка (18 грудня) на 737 мобільних квиткових автоматах, встановлених на транспортних засобах. Тільки найстаріший тип квиткових автоматів, які встановлені в частині автобусів Solaris, не будуть працювати. Українські повідомлення з'являться в 21 стаціонарному автоматі до кінця 2018 року. 21% заяв на отримання періодичного квитка складають заяви іноземців, 75-80% з яких - запити громадян України", - пояснює Агнешка Магнушевський, прес-секретар міської транспортної компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні 164 мільйони людей - трудові мігранти

Також планується адаптація сайтів. Інформація про вартість квитка, контроль авіаквитків та правил перевезення тварин і багажу на українську мову вже доступна на сайті міської транспортної компанії. В даний час ведуться роботи по перекладу міського порталу lodz.pl.

В міській транспортній компанії сподіваються, що робота буде завершена в 2019 році, і завдяки цьому громадянам України буде легше функціонувати в місті.

Тільки в цьому році, в одній тільки Лодзі, понад 10 тис. чоловік отримали тимчасовий вид на проживання, з яких близько 90% є громадянами України.

Нагадаємо, цієї зими в Києві вперше працюватиме мобільна снігоплавильна машина, яка допоможе впоратися з наслідками снігопадів.

Українські Національні Новини

Новини Світу