kvu-fiksuye-masovi-porushennya-dnya-tishi

КВУ фіксує масові порушення "дня тиші"

 • 12247 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Спостерігачі Комітету виборців України повідомляють про масові факти порушень чинного законодавства у день тиші: розміщення в округах агітаційних матеріалів політичних партій, розміщення нових білбордів. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу КВУ у Facebook.

"Спостерігачі КВУ повідомили про незаконну агітацію в Закарпатській, Запорізькій, Херсонській, Кіровоградській, Донецькій, Одеській, Черкаській, Миколаївській, Чернігівській областях. Також реклама кандидатів і партій активно присутня в мережі Інтернет",- йдеться в повідомленні.

Так, за даними КВУ, на Херсонщині в ОВО №186 біля траси Херсон-Каховка розміщено низку білбордів, виконаних в стилістиці політичної партії "Слуга Народу" і написом: "Зробимо їх ще раз! 21 липня". Також в ОВО №186 розміщено білборди на білому фоні із написом: "За свого. Не втрать свою землю!". В ОВО №184 білборди із написом: "З турботою про людей! 21 липня. Обирай!". В ОВО №185 – білборди "нашПАШ", що може відповідати ініціалам одного з кандидатів, а саме Павла Філіпчука, кандидата від "Опозиційної платформи За життя", зазнаили у Комітеті.

"У Запорізькій області в ОВО №80 20 липня розміщено білборди із написом: "За рабочие места для молодежи. Владимир Кюрчев", "За сучасну медицину. Дмитро Нестеренко". На Чернігівщині (ОВО №210) спостерігачі КВУ зафіксували значну кількість агітаційних матеріалів, досі розміщених на дошках оголошень і стовбах електроопор. У місті Кропивнцький (ОВО №99) 20 липня присутня агітація кандидата Олександра Дануци. У місті Слов’янськ розміщено зовнішню рекламу, виконану в стилістиці політичних партій "Опозиційна платформа За життя" і "Опозиційний блок". Окремі білборди виконано в радянській стилістиці", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, за даними КВУ, в інтернеті має місце реклама офіційного сайту кандидата в народні депутати України у ОВО №221 Володимира Петрова, а також сторінка з ознаками чорного PR проти кандидата в народні депутати по ОВО №96 Ярослава Москаленка. Також поширюється реклама звернення одного із лідерів партії "Патріот" Михайла Чурила і політичної партії "Опозиційний блок". На Закарпатті в "день тиші" від імені одного з кандидатів розсилають агітаційні смс, додали в Комітеті.

Нагадаємо, в Україні 20 липня о 00:00 розпочався "день тиші" у зв'язку із проведенням дострокових виборів до Верховної Ради України.

Українські Національні Новини

Політика