kvu-u-komitetakh-vr-nardepiv-na-kerivnikh-posadakh-anomalno-bagato

КВУ: у комітетах ВР нардепів на керівних посадах аномально багато

 • 9688 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Дві третини народних депутатів, або 66%, обіймають керівні посади у комітетах Верховної Ради. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані прес-служби ВГО "КВУ".

"Дві третини народних депутатів перебувають на керівних посадах в Комітетах Верховної Ради. Із загалом 416 нардепів 251 є головами, першими заступниками, заступниками, секретарями чи головами підкомітетів", - зазначили в організації.

Зокрема вказано, що у комітеті з питань культури та духовності 100% депутатів формально є керівниками. При цьому в комітеті з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на керівних посадах перебувають 88% депутатів (7 із 8 депутатів), комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення – 83% (5 із 6), комітеті у закордонних справах та комітеті з питань промислової політики та підприємництва – по 80% (8 з 10).

Найменше керівників у комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин – 33% (10 із 30 депутатів) та комітеті з питань економічної політики – 44% (7 із 16).

"Ситуація в комітетах ВР підтверджує, що значна частина депутатів страждають так званою "генеральською хворобою", що передбачає надмірне захоплення регаліями. Тому в рамках реформи парламенту потрібно не лише зменшувати кількість комітетів, але й кардинально змінити підхід до вироблення їх структури", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

При цьому у КВУ додали, що парадоксальним є те, що попри значну кількість депутатів на другорядних посадах, третина комітетів не мають офіційних голів.

"Це стосується дев'яти комітетів: комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, комітету з питань європейської інтеграції, комітету з питань запобігання і протидії корупції, комітету з питань науки і освіти, комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України, комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, а також комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності", - заявили в оганізації.

Нагадаємо, у КВУ зазначили, що 13 народних депутатів не проголосували у квітні жодного разу.

Українські Національні Новини

Політика