kyivska-komanda-vyhrala-natsionalnyi-khakaton-z-ai-z-dodatkom-dlia-liudei-z-vadamy-slukhu

Київська команда виграла національний хакатон з АІ з додатком для людей з вадами слуху

 • 27004 переглядiв

Команда з Києва перемогла на національному етапі хакатону Teens in AI, представивши додаток ConnectAbility, який використовує штучний інтелект для вивчення мови жестів для людей з порушеннями слуху.

Команда з Києва на хакатоні з AI виграла національний етап, представивши застосунок ConnectAbility, який вивчає жестову мову для людей з порушенням слуху. Про це повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає УНН.

Деталі

Цього року Україна вперше долучилася до міжнародного хакатону Teens in AI, який збирає талановиту молодь з усього світу для розробки ідей з використання штучного інтелекту.

Нещодавно відбувся національний етап конкурсу, на якому 10 команд учнів представити власні ідеї, як штучний інтелект може сприяти створенню більш інклюзивного навчання та зміцненню сфери охорони здоров'я.

Проєкти охоплювали широкий спектр проблем, від адаптації військових з ПТСР до боротьби з кібербулінгом.

Серед презентованих ідей — застосунки для ветеранів з ПТСР, AI-перекладачі жестової мови для підлітків з порушенням слуху, і технології для попередження кібербулінгу, а також навчальні програми. Деякі команди навіть продемонстрували прототипи своїх AI-продуктів.

Участь у конкурсі брали команди з усієї України — від Рівненщини до Донеччини.

Переможцем національного етапу стала команда з Києва, що розробила застосунок під назвою ConnectAbility.

Цей застосунок базується на штучному інтелекті та призначений для вивчення жестової мови. Він може розпізнавати та відтворювати жести людей з порушенням слуху, діючи як їх онлайн-перекладач.

Проєкт ConnectAbility претендує на участь у міжнародному етапі хакатону, де змагатиметься з командами з понад 40 країн-учасниць.

Дрони використовують всюди, українцям надважливо ними вміти користуватися – Федоров01.03.24, 15:32 • [views_0]