kytai-pidtrymuie-provedennia-mizhnarodnoi-myrnoi-konferentsii-vyznanoi-yak-rf-tak-i-ukrainoiu-holova-mzs

Китай підтримує проведення міжнародної мирної конференції, "визнаної як рф, так і Україною" - голова МЗС

 • 27059 переглядiв

Китай виступає за проведення міжнародної мирної конференції, визнаної як росією, так і Україною, з рівною участю всіх сторін для справедливого обговорення всіх мирних планів, заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї.

Китай підтримує проведення міжнародної мирної конференції, "визнаної як рф, так і Україною", з рівною участю усіх сторін, сказав міністр закордонних справ Китаю Ван Ї під час зустрічі з головою мзс рф сергієм лавровим, з посиланням на речника китайського МЗС повідомляє CNN, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що сторони обговорили війну в Україні. І що Ван сказав лаврову, що Китай підтримує проведення міжнародної мирної конференції, "визнаної як росією, так і Україною", з "рівною участю всіх сторін і де всі мирні плани обговорюються справедливо", за словами речника китайського МЗС.

За даними державних росЗМІ, лавров заявив, що міжнародні зустрічі щодо України, які ігнорують інтереси москви, "є марними".

Глава МЗС Китаю зустрівся з лавровим: обговорили посилення співпраці КНР та росії09.04.24, 13:17 • [views_0]

За даними державних ЗМІ, Китай підтримує діалог зі Швейцарією щодо майбутньої міжнародної мирної конференції, але раніше заявляв, що такі переговори мають бути визнані як Україною, так і росією.

Видання зауважує, що Пекін заявляє про свій нейтралітет щодо війни, але "став ключовим економічним рятувальним колом для ізольованої російської економіки та вірним дипломатичним партнером москви, на тлі того, як обидві країни протистоять тому, що вважають стримуванням із боку Заходу". 

Китайський лідер Сі Цзіньпін також зустрівся з лавровим у вівторок у Пекіні, що CNN називає "ще однією ознакою того значення, яке Китай надає своїм дедалі міцнішим зв'язкам з москвою".

Вказано, що зустріч лаврова та Сі Цзіньпіна є їхньою першою за шість років і примітна тим, що глави держав не обов'язково зустрічаються з приїжджими міністрами.

Як зазначає видання, лавров здійснює дводенний візит до столиці Китаю після того, як президент росії володимир путін минулого місяця "припустив, що розглядає можливість своєї першої закордонної поїздки до Китаю після продовження свого одноосібного правління завдяки зрежисованій перемозі на виборах минулого місяця".

Глава Китаю Сі Цзіньпін провів зустріч із лавровим09.04.24, 14:03 • [views_0]