kytai-prodovzhuie-rozvytok-systemy-suputnykovoho-zviazku-dostupnoi-dlia-vsikh-zhyteliv-krainy

Китай продовжує розвиток системи супутникового зв’язку, доступної для всіх жителів країни

 • 23273 переглядiв

Китай запустив систему супутникового зв'язку під назвою Tiantong, яка дозволяє смартфонам безпосередньо підключатися до супутників, забезпечуючи доступ до зв'язку в районах без стільникового покриття, вирішуючи проблему перебоїв зі зв'язком під час стихійних лих.

Після трагічних наслідків потужного землетрусу у провінції Сичуань у 2008 році, влада Китаю запустила проект Tiantong, в основі якого зв’язок смартфону зі супутником та користування мобільним телефоном у місцях без покриття сигналом.

Про це пише South China Morning Post, передає УНН.

Деталі

Через 16 років після потужного землетрусу у південно-західній провінції Китаю, коли порушення комунікацій вплинуло на загальну кількість втрат внаслідок стихійного лиха, уряд КНР запустив проект Tiantong. Основна ідея проекту, - створення системи супутникового зв’язку, доступної для всіх, незалежно від соціально-економічного статусу.

Декілька супутників, запуск яких здійснювався починаючи з 2016 року, нині утворюють мережу на геосинхронній орбіті на висоті 36 000 км (22 369 миль), що охоплює весь Азійсько-Тихоокеанський регіон від Близького Сходу до Тихого океану.

Тим часом компанія Huawei Technologies у минулому році випустила перший у світі смартфон з підтримкою супутникового зв'язку, який може безпосередньо підключатися до супутників Tiantong. Інші китайські виробники смартфонів, включаючи Xiaomi, Honor і Oppo, також представили подібні моделі.

Ці продукти знайшли відгук серед споживачів, - як стверджує South China Morning Post, лише компанія Huawei продала десятки мільйонів пристроїв. Це достатня перевага, якщо порівнювати з популярністю супутникового сервісу Starlink компанії SpaceX, який має понад 2 мільйони клієнтів по всьому світу.

Ілон Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим22.03.24, 04:06 • [views_0]

Довідково

Проект Tiantong має підтверджений позитивний вплив і користь: 18 грудня в північно-західній провінції Ганьсу стався землетрус магнітудою 6,2 бала, що знову спричинило масові перебої в комунікації. Але цього разу багато з тих, хто потрапив у катастрофу, змогли зв’язатися із зовнішнім світом за допомогою функції супутникового виклику на своїх смартфонах. Кількість жертв цього землетрусу склала близько 150 осіб, пише видання.

Прямий супутниковий зв’язок для мобільних телефонів став новою тенденцією розвитку, і супутниковий зв’язок поступово стане популярним серед широкої громадськості

- аписала група китайських вчених у рецензованій статті в китайському академічному журналі Aerospace Science and Technology.

Нагадаємо

Microsoft попереджає, що Китай, ймовірно, використовуватиме контент, створений штучним інтелектом, для зриву виборів у США, Південній Кореї та Індії у 2024 році після спроби зробити це під час президентських виборів на Тайвані.