kytai-zaiavyv-shcho-ne-nazhyvaietsia-na-viini-rosii-proty-ukrainy

Китай заявив, що не наживається на війні росії проти України

 • 27258 переглядiв

Китай заперечує намагання отримати вигоду від війни росії проти України і регулює експорт товарів подвійного призначення відповідно до законів і нормативних актів.

У МЗС Китаю заявили, що Пекін не прагнув отримати вигод у війни в Україні. Коментар було зроблено у той час, коли міністр закордонних справ рф сергій лавров прибув до Пекіна для обговорення питань, включаючи війну. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Ми ніколи не шукали й ніколи не шукатимемо вигоди від кризи. Китай регулює експорт товарів подвійного призначення відповідно до законів і правил,

- заявила прессекретар МЗС Мао Нін на брифінгу в Пекіні.

Деталі

Вона додала, що країни "не повинні дискредитувати чи нападати на нормальні відносини між Китаєм та росією" або завдавати шкоди інтересам китайських фірм.

Мао Нін не назвала США, але видання зазначає, що Вашингтон попереджає союзників про те, що Пекін посилив підтримку москви, зокрема шляхом надання геопросторової розвідки, щоб допомогти їй у війні проти України.

Нагадаємо

Міністерка фінансів США Джанет Єллен попередила китайські банки та експортерів про "значні наслідки", якщо вони допомагатимуть зміцнювати військовий потенціал росії або допомагатимуть москві ухилятися від санкцій, запроваджених через її вторгнення в Україну.