kytai-zasudzhuie-napad-na-posolstvo-iranu-v-syrii-vodnochas-u-ssha-zaklykaiut-zdiisnyty-strymuiuchyi-vplyv-na-teheran

Китай засуджує напад на посольство Ірану в Сирії, водночас у США закликають здійснити стримуючий вплив на Тегеран

 • 18315 переглядiв

Китай рішуче засудив військову атаку Ізраїлю на іранське посольство в Сирії, а США закликали до стримуючих дій проти можливої відплати з боку Ірану.

Міністр закордонних справ Китаю Ван І у розмові з держсекретарем США Ентоні Блінкеном "рішуче" засудив напад ізраїльських військових на іранське консульство в Дамаску минулого тижня, який приписується Ізраїлю. Водночас Ентоні Блінкен провів низку телефонних переговорів та закликав колег у Китаї, Туреччині та Саудівській Аравії не допустити ескалації з боку Ірану. Про це передає УНН із посиланням на Bloomberg і Tagesspiegel.

Деталі

Китай заявив, що його головний дипломат обговорив напруженість на Близькому Сході під час телефонної розмови з державним секретарем Ентоні Блінкеном.

Ван І підкреслив, що Китай рішуче засуджує напад на посольство Ірану в Сирії

- заявила речниця МЗС Мао Нін на черговому прес-брифінгу в Пекіні.

Також повідомляється, що Китай закликав усі сторони кризи в Газі "негайно припинити бойові дії та запобігти гуманітарній кризі". Речниця МЗС КНР додала, що "особливо США повинні відігравати конструктивну роль".

КНР ввела санкції проти двох компаній зі США за продаж зброї Тайваню12.04.24, 16:01 • [views_0]

 У зв'язку з можливою атакою Ірану на Ізраїль у відповідь, державний секретар США Ентоні Блінкен закликав своїх колег у Китаї, Туреччині та Саудівській Аравії не допустити ескалації з боку Ірану. За останні 24 години відбулася низка телефонних розмов, повідомив у четвер у Вашингтоні речник Держдепартаменту Метью Міллер.

Аналогічні переговори були проведені з європейськими союзниками і партнерами. Міллер підкреслив: "Ескалація не в інтересах Ірану. Це не в інтересах регіону. І це не в інтересах світу".

Нагадаємо

Ізраїль готується до прямої атаки з боку Ірану в найближчі два дні, Втім Тегеран ще не ухвалив остаточне рішення. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Міністр закордонних справ Великої Британії закликає Іран утриматися від втягнення Близького Сходу у ширший конфлікт.