kytai-zghortaie-nebezpechni-viiskovi-manevry-pislia-zustrichi-si-z-baidenom-bloomberg

Китай згортає "небезпечні" військові маневри після зустрічі Сі з Байденом – Bloomberg

 • 22220 переглядiв

Китай припинив "небезпечну" військову діяльність після зустрічі між президентом Сі і президентом Байденом, що свідчить про можливе зниження напруженості.

Китай припинив "небезпечні" військові дії в повітрі та на морі за кілька тижнів після того, як президент Сі Цзіньпін зустрівся зі своїм американським колегою Джо Байденом. Про повідомляє Bloomberg із посиланням на заяву вищого чиновника із питань оборони США, передає УНН.

Деталі

Високопоставлений представник американського оборонного відомства заявив, що Китай припинив "небезпечні" військові дії в повітрі і на морі за кілька тижнів після зустрічі президента Сі Цзіньпіна зі своїм американським колегою Джо Байденом. Це може свідчити про послаблення напруженості, вважає чиновник.

Ми також були стурбовані близькими перехопленнями і небезпечними діями в повітрі і в морському середовищі. Я скажу вам, що з часу зустрічі не було жодного з цих випадків

- заявив голова Індо-Тихоокеанського командування Збройних сил США, адмірал Джон Аквіліно

Він також зазначив, що буде неймовірно корисно, якщо відповідна тенденція збережеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія скликає раду нацбезпеки у зв'язку з ракетним запуском КНДР

Втім є інші ознаки того, що відносини між двома країнами залишаються нестабільними. Американські чиновники заявили, що під час зустрічі Сі і Байдена, Китай погодився на політичні дискусії з міністром оборони Ллойдом Остіном. Але Пекін ще не назвав кандидатуру на місце відстороненого міністра оборони Лі Шанфу. Аквіліно сказав, що майже три роки - в тому числі і після саміту Сі і Байдена – до Китаю з боку США надходить пропозиція щодо організації розмови між військовими фахівцями країн. Але поки в цьому питанні немає зрушень.

Крім того, адмірал зазначив тему відносин Китаю та Філіппін і Австралії, звернувши увагу, що напруженість між Пекіном і цими двома країнами дещо зросла в останні місяці.

Нагадаємо

Китай рішуче виступає проти продажу зброї Тайваню на суму 300 мільйонів доларів США і попереджає про можливі санкції проти причетних компаній, оскільки це порушує принцип "єдиного Китаю" і загрожує регіональній стабільності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затоплені аеропорти та крокодили, що плавають вулицями: Австралію накрила потужна повінь