kytaiske-vyrobnytstvo-zrostaie-naishvydshymy-tempamy-z-liutoho-2023-roku

Китайське виробництво зростає найшвидшими темпами з лютого 2023 року

 • 28164 переглядiв

Виробнича активність у Китаї зростала найшвидшими темпами за останні 13 місяців завдяки збільшенню нових замовлень від вітчизняних та іноземних клієнтів, що сприяло підвищенню ділової впевненості до 11-місячного максимуму.

Виробнича діяльність Китаю зросла найшвидшими темпами за останні 13 місяців. Згідно з даними приватного опитування ділова довіра досягла 11-місячного максимуму завдяки зростанню нових замовлень від клієнтів, - як у середині країні, так і за кордоном. Про це пишуть Reuters та Finanz Markt Welt, передає УНН.

Деталі

За даними Caixin та PMI, виробництво в Китаї розвивається найшвидше упродовж періоду, який вже перевищує один рік.

Офіційний індекс менеджерів із закупівель (PMI) опублікований Національним статистичним бюро (NSB) свідчить наступні данні:

 Виробнича діяльність у Китаї зросла в березні вперше з вересня минулого року. Офіційний PMI зріс з 49,1 у лютому до 50,8 у березні. Це перевищило середній прогноз економістів у 50,1 в опитуваннях Bloomberg і Reuters.

Індекс ділової активності у виробничому секторі Китаю згідно з Caixin/S&P Global виріс до 51,1 у березні з 50,9 у попередньому місяці. Це перевищило прогноз аналітиків на рівні 51,0 та ознаменувало зростання п'ятий місяць поспіль.

П'ять субіндексів, що складають РМІ у переробній промисловості, виробництві та нових замовленнях повернулись у зону зростання.

В обох звітах наголошується, що замовлення, отримані як з іноземних, так і з внутрішніх джерел, були великими.

02.04.24, 18:07 • [views_0]

Минулого тижня Національне бюро статистики (NSB) повідомило, що промислові прибутки знову зросли на початок року. Вони зросли на 10,2% за перші два місяці 2024 року порівняно зі зниженням на 2,3% за весь 2023 рік.

Прибутки іноземних компаній зросли на 31,2%, а приватних – на 12,7%.

Впевненість компаній у наступному році зросла до найвищого рівня з квітня 2023 року. Водночас компанії були обережні щодо збільшення кількості співробітників, і відповідний субіндекс залишався негативним із серпня минулого року.

Нагадаємо

Китай обіцяє імпортувати більше високоякісних товарів і послуг з Франції на тлі триваючої торгової напруженості через експорт китайських електромобілів до Європи.

02.04.24, 19:59 • [views_0]