l-khemilton-vigrav-tretiy-gran-pri-sezonu-v-formuli-1

Л.Хемілтон виграв третій Гран-Прі сезону в Формулі-1

 • 9736 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Британський пілот Формули-1 Льюїс Хемілтон, який представляє команду "Мерседес", тріумфував на Гран-прі Канади, повідомляє УНН з посиланням на сайт змагань.

Перегони тривали 70 кіл і володар поул-позишн Л.Хемілтон обігнав свого товаришу по стайні "Мерседес" Валттері Боттаса на 19,783 секунди. На третю сходинку п'єдесталу піднявся пілот "Ред Булл" Даніель Ріккардо (+35,297 с).

Зазначимо, що лідер чемпіонату Себастьян Феттель ("Феррарі") на старті гонки отримав пошкодження переднього крила в результаті контакту з Максом Ферстаппеном, через що відкотився на 18 позицію. Однак пізніше зробив прорив на четверте місце.

Окрім того, до очкової зони потрапили: 5 – Серхіо Перес, 6 – Естебан Окон, 7 – Кімі Райкконен, 8 – Ніко Хюлькенберг, 9 – Ланс Стролл, 10- Ромен Грожан.

"Після гонки в Монако ми були в розгубленості, але змогли зібратися - подивіться, чого ми добилися. Команда приїхала в Канаду, набагато краще розуміючи машину. У підсумку ми нанесли справжній удар по Феррарі. Валттері теж фантастично впорався, ми вперше з ним разом заробили для команди переможний дубль", - підсумував результат гонки британський спортсмен.

Примітно, що перше місце в загальному заліку Формули-1 займає С.Феттель, який набрав 141 очко. Л.Хемілтон йде другим, в його активі 129 балів. В.Боттас розташувався на третьому рядку з 93 очками.

Зауважимо, що за підсумками Гран-прі "Мерседес" випередив "Феррарі" в Кубку конструкторів.

Додамо також, Л.Хемілтон виграв Гран-прі Канади в шостий раз у кар'єрі і здобув 56-ту перемогу в гонках Формули-1.

Як повідомляв УНН, пілоти Феррарі тріумфували на Гран-Прі Формули-1 в Монако.

Українські Національні Новини

Спорт