la-stampa-v-italiyi-poboyuyutsya-scho-gumanitarka-z-rf-malokorisna

La Stampa: в Італії побоюються, що гуманітарка з РФ - малокорисна

 • 47070 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. У певних колах Італії з'явилися побоювання, що велика частина гуманітарної допомоги від Росії - малокорисна, а прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте прийняв її лише для того, щоб зміцнити свої відносини з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це високопоставлене джерело повідомило газеті La Stampa, передає УНН.

Так, за словами джерела, Росія керується далеко не лише гуманітарними мотивами, а реалізує власні політичні і дипломатичні інтереси.

"Путін побачив в коронавірусі можливість закріпитися на італійській політичній сцені і італійський прем'єр не посоромився підтримки в цій нелегкій кризі, прийнявши все це для закріплення чудових особистих відносин з політичною стороною Москви", - пишуть в газеті.

Також наголошується, що 80% російських поставок "абсолютно даремні або малокорисні" в боротьбі Італії з COVID-19 і є лише виправданням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба: РФ не сприяє транзиту в Україну матеріалів, необхідних для виготовлення медпрепаратів

Наводиться наступний аргумент: Росія прислала країні обладнання для дезінфекції територій і іншу схожу спецтехніку, у той час як Китай - медичні маски і апарати ШВЛ.

Великі побоювання є і щодо прибулих для допомоги в Італію фахівців з РФ. Проблема, на думку газети, полягає в тому, що вони не лікарі, а військові, а операцію координує міністерство оборони Росії, а не міністерство охорони здоров'я. Всі ці люди з високими званнями вільно можуть пересуватися по території країни, і поруч з базами НАТО.

Відзначимо, що саме після телефонної розмови Путіна і Конте, Росія в кінці минулого тижня направила в Італію дев'ять транспортних літаків з гуманітарною допомогою і близько сотні військових фахівців.

Пізніше Кремль заявив, що допомога, яку Росія надає Італії для боротьби з коронавірусом, не є частиною спроби отримати підтримку Риму для зняття санкцій ЄС.

Нагадаємо, що в Росії кількість інфікованих коронавірусом зросла до 840.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині підтверджено 25 випадків захворювання на COVID-19

     • 14746 переглядiв

    "Барселона" запланувала тотальний розпродаж влітку

     • 15792 переглядiв

    На Вінничині коронавірус виявили у дитини

     • 17802 переглядiв