latviia-khoche-i-nadali-pidtrymuvaty-ukrainu-tsoho-misiatsia-peredbacheno-nastupnyi-paket-viiskovoi-dopomohy-premierka

Латвія хоче і надалі підтримувати Україну, цього місяця передбачено наступний пакет військової допомоги - прем'єрка

 • 18164 переглядiв

Латвія завзято хоче підтримувати Україну і надалі, тож вже готує наступний пакет військової допомоги, у якому передбачено як матеріально-технічні речі, так і амуніцію та озброєння.

Латвія затвердила цього місяця новий пакет військової допомоги Україні, який буде включати амуніцію та озброєння. Про це заявила прем'єрка Латвії Евіка Сіліня під час зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, передає УНН.

Деталі

Підтримка Латвії України досягає вже 85 млн євро і загальна військова підтримка буде сягати 372 млн євро. І як ми вже домовилися - це буде 0,25% від нашого ВВП і це гарний приклад для інших країн брати можливість у виділенні такої суми, щоб підтримати Україну. Латвія також завзято хоче підтримувати Україну і надалі і вже цього місяця вже передбачено наступний пакет військової допомоги і ми також передбачили як матеріально-технічні речі, так і амуніцію та озброєння, які є у нас

 - заявила Сіліня.

Сіліня зазначила, що вона обговорила з Денисом Шмигалем питання надання амуніції та озброєння, адже "це дуже важливо для України".

Доповнення

Уряд Латвії затвердив новий пакет комплексної допомоги Україні у 2024 році, де 5,3 млн євро передбачається на відбудову України, а 4,3 млн - на підтримку ЗСУ через Європейський фонд миру.

Популярні

Новини по темі

У Києві зафіксували рекордну швидкість вітру

 • 100865 переглядiв