latviia-planuie-nadislaty-ukraini-pershi-bezpilotnyky-v-ramkakh-koalitsii-droniv-na-1-mln-yevro-premierka-silinia

Латвія планує надіслати Україні перші безпілотники в рамках Коаліції дронів на 1 млн євро - прем’єрка Сіліня

 • 20075 переглядiв

Латвія планує передати Україні перші безпілотники вартістю 1 мільйон євро в рамках Коаліції дронів, які пройшли випробування і визнані боєздатними.

Латвія у рамках роботи Коаліції дронів планує надіслати Україні перші дрони на загальну вартість 1 млн євро, які вже пройшли всі необхідні перевірки та визнали їх досить належними до бойових дій. Про це Про це заявила прем'єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня під час зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, передає УНН.

Ми працюємо також у межах Коаліції дронів, щоб Латвія приєдналася та виготовляла дрони, які будуть надсилатися на підтримку України. Зовсім скоро ми плануємо надіслати перші дрони на загальну вартість 1 млн євро. Дрони вже перевірені. Наші колеги вже визнали їх досить належними до бойових дій такими, що відповідають всім вимогам. Тому ми можемо ще більше залучати і партнерів, і також самі можемо добре скоординувати цей захід, який стане платформою для інших подібних ініціатив у Європі та поза її межами

- сказала Сіліня.

Вона зазначила, що в рамках чеської ініціативи щодо закупівлі снарядів для ЗСУ, Латвія внесе 10 млн євро.

Нагадаємо

Латвія завзято хоче підтримувати Україну і надалі, тож вже готує наступний пакет військової допомоги, у якому передбачено як матеріально-технічні речі, так і амуніцію та озброєння.