latviia-vydilyt-ponad-4-mln-yevro-na-kursy-dlia-intehratsii-ukrainskykh-bizhentsiv

Латвія виділить понад 4 млн євро на курси для інтеграції українських біженців

 • 17091 переглядiв

Уряд Латвії виділить 4,44 мільйона євро Фонду соціальної інтеграції для організації безкоштовних культурно-орієнтаційних курсів, уроків латиської мови та інтеграційних заходів для українських біженців, які проживають у країні.

Цього року уряд Латвії надасть Фонду соціальної інтеграції (SIF) 4,44 млн євро для забезпечення культурно-орієнтаційних курсів та інтеграційних заходів для українських біженців. Про це повідомила пресслужба уряду Латвії, передає УНН.

Деталі

Уряд Латвії підтримав пропозицію Міністерства культури країни виділити Фонду соціальної інтеграції 4,44 млн євро для організації безкоштовних курсів та інтеграційних заходів для українських громадян, що перебувають у Латвії.

Фонд оголосить конкурс для відбору проєктів, щоб забезпечити доступність курсів та заходів для українських цивільних осіб у всіх регіонах Латвії, найближче до їх поточного місця проживання.

Уточнюється, що українцям буде запропоновано курси культурної орієнтації, які включатимуть вивчення історії Латвії, культурного середовища, а також 20-годинний курс державної мови, мовні клуби та інформацію про державні та муніципальні послуги. Додатково будуть проводитися заходи з полегшення інтеграції в латвійське суспільство, такі як табори, семінари, а також культурні, спортивні та сімейні події.

Нагадаємо

Латвія може депортувати 800 росіян, які не подали заяву на постійне або тимчасове проживання і не склали тест на знання латиської мови.

У Латвії виставляють на торги "Будинок москви", кошти передадуть Україні27.03.24, 09:48 • [views_0]

Ірина Колеснік

Суспільство