latviya-gotuyetsya-do-tretoyi-khvili-koronavirusu

Латвія готується до третьої хвилі коронавірусу

 • 15536 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Поки Латвія все ще намагається впоратися з постійно високим рівнем захворюваності на COVID-19 та повільним поширенням вакцин, епідеміологи попереджають про третю хвилю коронавірусу. Про це пише УНН з посиланням на Хinhua.

Деталі

Лієне Ципуле, керівник служби екстреної медичної допомоги, повідомила у Twitter, що третя хвиля COVID-19, як очікується, вразить Латвію протягом найближчих двох-чотирьох тижнів. Вона також попередила, що до Великодня насиченість ліжок у лікарнях Латвії може бути вдвічі вищою, ніж під час Різдвяних свят.

На позачерговому засіданні кабінету міністрів охорони здоров’я заявили, що, щоб запобігти перевантаженню системи охорони здоров’я, уряд, повинен буде прийняти рішення про введення нових обмежень на послуги та пересування людей.

Додатково

Прем'єр-міністр Крісджаніс Карінс попередив уряд, що наступні чотири тижні будуть надзвичайно складними, особливо тому, що затримки поставок вакцин перешкоджають плановій імунізації населення.

За даними Worldometers, у Латвії зафіксували 84 983 випадків коронавірусу, 1 601 осіб померли, 74 078 одужали.

Нагадаємо

Латвія отримала першу партію вакцин AstraZeneca, але час доставки вакцини температура була на півградуса нижче встановленої виробником - від двох до восьми градусів Цельсія. Влада країни звернулася до виробника для отримання дозволу на використання препарату.

Українські Національні Новини

Здоров'я