latviya-ogolosila-35-rosiyan-personami-non-grata-khto-potrapiv-do-spisku

Латвія оголосила 35 росіян персонами нон-грата: хто потрапив до списку

 • 918681 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевічс ухвалив рішення про занесення 35 громадян російської федерації, які підтримали російську агресію в Україні, до списку персон нон ґрата в Латвійській Республіці, пише УНН із посиланням на прес-службу міністерства.

Деталі

Так, до списку персон нон грата внесено таких осіб:

- колишній “посол” так званої “лнр” в москві Родіон Мірошник;
- виконавці: Ярослав Дронов (Shaman), Акім Апачев (Гасанов), Наталія Качура, Надія Бабкіна, Олександр Маршал.
- телеведучі: Лєра Кудрявцева, Юлія Барановська, Руслан Осташко;
- актори: Поліна Агурєєва, Кирило Кузнєцов, Станіслав Старовойтов, політологи: Євген Сатановський, Геворг Мірзаян, Ростислав Іщенко, Дмитро Євстаф'єв;
- журналісти: Михайло Шахназаров та Юлія Вітязєва.

Як зазначається, згідно з рішенням, ухваленим відповідно до частини другої статті 61 Закону про імміграцію, цим особам буде заборонено в'їзд до Латвії на невизначений термін.

Цитата

“Латвія найрішучішим чином засуджує неспровоковану і невиправдану війну, розв'язану Росією проти України, яка триває вже понад рік, і в якій через жорстокість російських збройних сил щодня гинуть українські мирні жителі та військові. Підтримка звірств, що творяться кремлівським режимом, означає співучасть у скоєних злочинах, тому в'їзд таких осіб до Латвії не допускається”, – пояснили таке рішення в МЗС країни.

Доповнення

Наприкінці лютого Європейський Союз вніс до десятого пакету санкцій 11 фізичних і 7 юридичних осіб, причетних до діяльності ПВК “Вагнера”.

Крім того, до десятого пакету санкцій Європейського Союзу проти РФ увійшли, серед іншого, 121 фізична та юридична особа, торгівля і пропагандистські російські ЗМІ.

Українські Національні Новини

Новини Світу