latviya-ogolosila-rezhim-ns-na-kordoni-z-rosiyeyu-cherez-mobilizatsiyu

Латвія оголосила режим НС на кордоні з росією через мобілізацію

 • 160867 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Уряд Латвії оголосив режим надзвичайної ситуації на кордоні з Росією через мобілізацію. Він почне діяти з 28 вересня та триватиме три місяці. Про це йдеться на сайті уряду, передає УНН.

Деталі

В уряді повідомили, що такий стан діятиме в Алуксненському, Балвському та Лудзенському районах країни. Дія режиму НС поширюється також на порти, аеропорти, пункти перетину кордону та залізниці.

Влада Латвії закриває прикордонний перехід Педедзе з метою скорочення потоку росіян. Державна прикордонна служба Латвії отримала припис про посилення нагляду за росіянами, які перетинають кордон.

Раніше Латвія вирішила не видавати гуманітарні візи росіянам, які бажають уникнути мобілізації або пропускати їх через кордон у разі, якщо вони вже мають шенгенську візу. У МЗС країни це пояснили "міркуваннями безпеки".

З 19 вересня країни Балтії, включно з Латвією, закрили кордон для громадян рф з шенгенськими візами. Видача гуманітарних віз, які, зокрема, видаються людям під загрозою переслідування, продовжиться.

Нагадаємо

МЗС Польщі тим часом слідом за Болгарією рекомендувало своїм громадянам залишити росію та утриматися від поїздок до країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу