latviya-rozpochala-ne-ogolosheni-ranishe-navchannya-na-kordoni-z-bilorussyu

Латвія розпочала не оголошені раніше навчання на кордоні з Білоруссю

 • 15944 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. На південному сході Латвії в неділю, 14 листопада, розпочалися не оголошені раніше навчання збройних сил країни. Як заявив міністр оборони Артіс Пабрікс, у маневрах планується задіяти близько 3000 військовослужбовців Національних збройних сил та підрозділи національної гвардії, передає УНН.

Деталі

За словами речника Міністерства оборони у Ризі, навчання The Decisive Point триватимуть до 12 грудня. Їх метою є перевірка можливостей широкомасштабного співробітництва, різних військових та командних структур, а також логістики та мобільності. Держави-члени Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), зокрема Росія та Білорусь, були проінформовані про навчання, сказала вона агентству Leta.

Глава Міноборони побічно підтвердив, що навчання пов'язані із кризою на кордоні Латвії, Литви та Польщі з Білоруссю. "Я просив оголосити про початок військових навчань у Латвії, щоб і наші білоруські колеги, якщо їх можна так називати, знали, що це не так", - сказав Пабрікс журналістам.

Ситуація на зовнішньому кордоні ЄС

Ситуація на східному зовнішньому кордоні ЄС різко погіршилася минулого тижня. За різними даними, на кордоні між Польщею та Білоруссю застрягли тисячі мігрантів, які ночують у тимчасових наметових таборах за низької температури. В останні дні групи мігрантів неодноразово намагалися прорватися через огорожі та перетнути кордон.

Як заявив польський прем'єр Матеуш Моравецький, у зв'язку із напруженою ситуацією на кордоні з Білоруссю Варшава розглядає можливість спільно з Литвою та Латвією запитати про скликання екстреного засідання НАТО, щоб у разі потреби задіяти статтю 4 Північноатлантичного договору.

Стаття 4 передбачає проведення консультацій, якщо, на думку якогось із членів альянсу, під загрозою опиняється його територіальна цілісність, політична незалежність чи безпека.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Головлікар тюремної лікарні оцінила стан Саакашвілі

     • 15845 переглядiв

    На Буковині виявили 159 нових випадків коронавірусу за добу

     • 11756 переглядiв

    Футбол: Хорватія обіграла Росію та пробилася на ЧС-2022

     • 13987 переглядiв

    Киян попередили про туман

     • 17402 переглядiв

    США доставили до України 80 тонн боєприпасів - посольство

     • 23411 переглядiв