latviyskogo-deputata-zapidozrili-v-shpigunstvi-na-rosiyu

Латвійського депутата запідозрили в шпигунстві на Росію

 • 18006 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Сейм Латвії дозволив арешт депутата Яніса Адамсонса від опозиційної соціал-демократичної партії "Злагода" через підозри в шпигунстві на користь Росії. Про це УНН повідомляє з посиланням на LETA.

Цитата:

"У четвер вранці більшість (69 парламентарів - ред.) сейму ухвалила рішення про видачу для арешту Яніса Адамсонса в зв'язку з підозрами у шпигунстві на користь Росії", - сказано в повідомленні.

Деталі

Так, до парламенту із запитом дати згоду на обшук, затримання і арешт Адамсонса звернулася Генеральна прокуратура Латвії.

Повідомляється, що голова комісії сейму з питань національної безпеки Маріс Кучінскіс підкреслив, що в справі Адамсона є серйозні докази, що свідчать про обгрунтованість звинувачень у шпигунстві на користь Росії.

У Службі державної безпеки країни підтвердили, що в четвер служба проводить невідкладні процесуальні дії в межах порушеної в середу кримінальної справи за підозрою в шпигунстві. Служба підозрює Адамсона в понад 40 епізодах.

Адамсонс працює в комісії сейму з оборони, внутрішніх справ і запобігання корупції, і у нього немає доступу до державної таємниці, виданого Бюро із захисту конституції, пише видання.

Доповнення

Агентство внутрішньої безпеки (АВБ) Польщі затримало громадянина республіки Марчіна К., підозрюваного у співпраці з російськими спецслужбами і передачі їм інформації, що стосується військової галузі.

Українські Національні Новини

Новини Світу