lavrov-postaviv-pid-sumniv-maybutnye-zernovoyi-ugodi

лавров поставив під сумнів майбутнє "зернової угоди"

 • 147893 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ росії сергій лавров поставив під сумнів майбутнє "зернової угоди" заявивши, що буде "багато роботи", перш ніж угоду можна буде продовжити наступного місяця, передає УНН з посиланням на росЗМІ.

Деталі

Виступаючи на спільній пресконференції з генеральним секретарем Організації ісламського співробітництва (ОІВ) у Москві в понеділок, він сказав, що запросив у ООН дані про кінцеві пункти призначення зерна.

лавров сказав, що росія розуміє, що найбідніші країни отримують лише від п'яти до семи відсотків зерна, що експортується, а решта йде в країни ЄС.

"Європейські країни дають таке пояснення: мовляв, так, ми отримуємо більшу частину українського зерна, але потім це зерно розподіляється по світу, зокрема й у найбідніші країни. Хотілося б мати чіткішу картину, тому ми звернулися до секретаріату ООН, хто займається цією операцією, і хто має всі дані, надати статистику руху зерна до кінцевого пункту", - заявив лавров.

Він додав, що дані, запитані в ООН, послужать основою для рішення росії про те, чи залишатися в угоді щодо зерна.

"Роботи багато. Термін дії угоди спливає у листопаді. І ми виходимо з того, що до розгляду питання про її продовження всі згадані питання буде вирішено задовільним чином", - додав він.

Українські Національні Новини

Новини Світу