lavrov-vidkinuv-zvinuvachennya-rosiyi-v-katastrofi-mh17

Лавров відкинув звинувачення Росії в причетності до катастрофи MH17

 • 10549 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Міністр закордонних справ Сергій Лавров у розмові з нідерландським колегою Стефом Блоком відкинув звинувачення Росії в причетності до катастрофи MH17. Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ, передає УНН.

Як повідомляється, міністр закордонних справ зателефонував С.Лаврову і поінформував про попередні підсумки розслідування катастрофи малайзійського Boeing на Донбасі, озвучених під час прес-конференції спільної слідчої групи.

"Російський міністр рішуче відкинув звинувачення Росії в причетності до трагедії як бездоказові і необгрунтовані", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС і НАТО закликали Росію взяти на себе відповідальність за аварію МН17

С.Лавров заявив, що слідча група проігнорувала надані російською стороною "важливі відомості".

"С.В.Лавров вказав на явно упереджений і односторонній характер розслідування, яке ухилилося від оцінки самого факту незакриття авіаційною владою України повітряного простору над зоною конфлікту, не зажадало від української сторони даних повітряного контролю, не провів допит диспетчера, який супроводжував рейс МН17", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНН, Нідерланди і Австралія офіційно заявили, що вважають Росію відповідальною за збиття літака рейсу MH17.

Нагадаємо, об'єднана слідча група (JIT) з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська Російської Федерації.

Літак компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий на сході України 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, що перебували на борту. П'ять країн домовилися про кримінальне переслідування винних у катастрофі MH17.

Українські Національні Новини

Політика