lavrov-zayaviv-scho-rosiya-vidmovlyayetsya-vesti-peregovori-z-ukrayinoyu-na-osnovi-formuli-miru-zelenskogo

лавров відкинув "формулу миру" Зеленського

 • 346595 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Глава МЗС рф сергій лавров заявив, що росія не буде вести переговори з Україною на основі "формули миру", яку у листопаді запропонував президент Володимир Зеленський, пише УНН з посиланням на росЗМІ.

Цитата

"Висуваючи різні ідеї та "формули миру", Зеленський плекає ілюзію домогтися за допомогою Заходу виведення наших військ з території Донбасу, Криму, Запорізької та Херсонської областей, виплати росією репарацій, явки з повинною в міжнародні трибунали тощо. Зрозуміло, ми за таких умов ні з ким розмовляти не будемо", - заявив він.

Деталі

Він додав, що москва "не стала відкидати" пропозицію Києва про переговори, яка надійшла відразу після початку повномасштабного вторгнення, і внаслідок кількох зустрічей "з'ясувалося, що знайти взаємоприйнятні домовленості можна". Він відзначив, що у квітні переговори були призупинені, а Зеленський зайняв "більш жорстку позицію".

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський 18 грудня оголосив про ініціативу скликання Глобального саміту Формули миру цієї зими.

Українські Національні Новини

Новини Світу