lavrov-zvinuvativ-zakhid-u-galmuvanni-mirnikh-peregovoriv

Лавров звинуватив Захід у гальмуванні мирних переговорів

 • 217786 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що західні країни нібито не дають росії та Україні домовитися. Про це він сказав в інтервʼю в ефірі одного із російських телеканалів, передає УНН.

Цитата

"Ми твердо знаємо, що ні США, ні Великобританія (яка всіляко намагається компенсувати свій нинішній самотній статус після виходу з Євросоюзу своєю невгамовною активністю) радять Зеленському не прискорювати переговори, а щоразу посилювати свою позицію", - сказав глава МЗС рф.

Деталі

Лавров стверджує, що українська сторона "відіграла назад" від позицій, які сама заявила в Стамбулі наприкінці березня.
На тих переговорах єдиний раз намітилися якісь переміщення: Україна передала росії список пропозицій, які росія, за словами міністра, готова була взяти за основу договору. Але після переговорів позиція України змінилася, стверджує Лавров.

"Тоді вони представили нам свої контр-ідеї, які радикально відрізнялися від того, що було зроблено у Стамбулі. Величезний крок назад. По-ленінськи", - сказав Лавров.

Як приклад такої "радикальної відзнаки" Лавров навів пункт, за яким у первісному проекті росія могла б накладати вето на будь-які навчання за участю іноземних частин на території України. У наступному варіанті документа, за словами Лаврова, українці вписали, що навчання можуть відбуватися за згодою не всіх, а більшості гарантів безпеки України.

Якийсь договір сторони врешті-решт підпишуть, сказав міністр.

"Як у будь-якій ситуації, коли застосовуються збройні сили, все закінчиться договором. Але його параметри визначатимуться тією стадією військових дій, на якій цей договір стане реальністю", - так він завершив своє інтерв'ю.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Сергій Лавров дав інтерв'ю російському каналу де заявив, що загроза ядерної війни реальна.

Українські Національні Новини

Політика