layfkhak-vid-stolichnoyi-suddi-kravets-yak-vinesti-rishennya-na-korist-bagatiya-za-4-khvilini

Лайфхак від столичної судді Кравець: як винести рішення на користь багатія за 4 хвилини

 • 38550 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Суддя Апеляційного суду міста Києва Валентина Кравець 12 березня лише за 4 хвилини розглянула суперечку між УНН і одним з найбагатших народних депутатів України Сергієм Рибалкою, який в суді спробував знайти честь і гідність. Суд Рибалка виграв, а ось честь і гідність, схоже, не знайшли ні він, ні суддя Кравець.

Що хотів Рибалка: "радикал" Рибалка через суд намагався спростувати той факт, що він був боржником по аліментах власної малолітньої дочки, про що писав УНН.

Позиція УНН: нардеп не здатний спростувати оспорювані борги перед дочкою, оскільки ця інформація значиться в судових матеріалах, а значить, УНН подавав інформацію об'єктивно і достовірно.

"Внутрішні переконання" судді Кравець: суддя Кравець не вважала за потрібне вивчити аргументи УНН, включаючи вищевказані судові матеріали, а також не захотіла дочекатися висновку Міністерства юстиції. Розглянувши спір лише за 4 хвилини, Валентина Кравець стала на сторону Сергія Рибалки і "повернула" йому честь і гідність.

УНН в свою чергу вирішив з'ясувати, в чому причини такого рішення і почав з аналізу декларацій судді Валентини Кравець, а також способу життя її родини.

Крім збільшення статків в 5 разів за останні 4 роки, УНН виявив, що чоловікові-пенсіонеру судді пощастило придбати в 2013 і в 2014 роках дві земельні ділянки в елітних Лісниках під Києвом, де вартість однієї сотки може досягати 3,5 тис. дол.

Всього ж у нього шість земельних ділянок під Києвом і в Житомирській області. До того ж, до пенсії чоловік судді заробляє на здачі нерухомості в оренду власній доньці. Високі, як то кажуть, стосунки, але справа житейська.

УНН також звернув увагу і на іншу деталь. У родині судді Кравець, ймовірно, є потреба у фінансах. Справа в тому, що в декларації за минулий рік Олексія Володимировича Кравця, який, судячи з усього, доводиться судді сином і працює в Міністерстві закордонних справ значиться отримання благодійної допомоги в розмірі 600 тис. грн і витрати на медичні послуги в Німеччині в розмірі 1 млн 280 тис. грн.

У такому випадку УНН з розумінням ставиться до результату спору на користь Рибалки з моральної точки зору, але ніяк не може погодитися з точки зору юридичної.

Однобоке вивчення доказів і аргументів не є ознакою змагальності сторін, що є основним принципом судочинства не тільки в Україні, але і в практиці Європейського суду з прав людини.

Суддя Кравець, яка позбавила юристів УНН можливості довести фактичні обставини в справі, за всіма ознаками порушила принципи змагальності та рівноправності сторін, що, в свою чергу, передбачає звернення УНН у Вищу раду правосуддя для оцінки дій судді, що і буде зроблено найближчим часом, так само, як і подача позову до Верховного суду України.

Українські Національні Новини

Політика