legkoatletka-levchenko-vstanovila-noviy-molodizhniy-rekord-ukrayini

Легкоатлетка Левченко встановила новий молодіжний рекорд України

 • 10735 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Традиційні легкоатлетичні змагання "Різдвяні старти", які проходили 9-10 січня у Києві, ознаменувалися новим молодіжним рекордом України зі стрибків у висоту в приміщенні у виконанні Юлії Левченко. Про це інформує прес-служба ФЛАУ, передає УНН.

Основні суперниці срібної призерки чемпіонату світу-2017 – киянка Ірина Геращенко та Юлія Чумаченко з Миколаєва – залишили Левченко у секторі на одинці з планкою вже після позначки 1,92 м. Геращенко стала на цих змаганнях другою (1,89), а Чумаченко – третьою (1,86). Натомість Левченко продовжила штурмувати висоти, і з третьої спроби їй підкорилися 1,97. Це на один сантиметр краще за попередній молодіжний рекорд України для приміщень, який ще 24 роки тому встановила Ірина Михальченко.

Варто зазначити, що разом з 20-річною стрибункою у висоту підтвердила свій норматив на чемпіонат світу-2018 у приміщенні, зароблений ще минулого року, бар’єристка Анна Плотіцина. Представниця Київщини у забігу подолала 60 м з/б за 8,14 с, а фінал виграла з результатом 8,08 с.

Примітно, що у перший змагальний день Левченко була нагороджена за перемогу у номінації "Світове визнання" премії "Спортивне сузір’я-2017".

Як повідомлялося раніше, Левченко тричі поспіль визнавали кращою легкоатлеткою місяця в Україні. 

Українські Національні Новини

Спорт