lider-respublikantsiv-u-senati-ssha-zaklikav-baydena-nadati-ukrayini-bud-yaku-neobkhidnu-zbroyu

Лідер республіканців у Сенаті США закликав Байдена надати Україні будь-яку необхідну зброю

 • 19654 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що президент країни Джо Байден повинен постачати Україні "будь-яку зброю, яку, як вони думають, що їй потрібна", щоб захистити себе від потенційного російського вторгнення, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Його коментарі в понеділок прозвучали напередодні переговорівв між Байденом і президентом Росії Володимиром Путіним щодо зростання військової присутності Росії на українському кордоні.

Виступаючи на конференції Wall Street Journal, Макконнелл закликав Байдена постачати українцям будь-яку зброю, яка їм може знадобитися, окрім переважно оборонної зброї, яку постачали США в минулому.

“Ще за часів “холодної війни” одна з речей, які ми успішно робили,.. — це спробувати озброїти тих, хто нам симпатизував", — сказав МакКоннелл.

“І хоча Україна не є частиною НАТО, всі наші союзники щодо НАТО абсолютно налякані” російськими військами на кордоні з Україною, додав він.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США та їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

Українські Національні Новини

Політика