lider-sered-infektsionistiv-yaka-maye-muzhnist-govoriti-pro-problemi-epidemiolog-pro-prichini-pidgotovki-ataki-na-golubovsku

Лідер серед інфекціоністів, яка має мужність говорити про проблеми - епідеміолог про причини підготовки атаки на Голубовську

 • 30039 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Днями стало відомо, що на заслуженого лікаря України, головного інфекціоніста Ольгу Голубовську готується інформаційна атака за захист інфекційних стаціонарів. Завідувачка кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, доктор медичних наук, професор, експерт ВООЗ з реагування на біологічні загрози Наталія Виноград у коментарі УНН виступила на захист колеги та засудила будь-які спроби інформаційної дискредитації Ольги Голубовської.

Цитата:

"Голубовська на сьогодні в Україні є направду лідер. Вона має мужність говорити на всіх рівнях про проблеми, чого не робить багато хто. А вона відстоює усюди – від Президента Зеленського і до міністерства – тобто перед тими, хто реально може вплинути на розв'язання проблем. Ми маємо зараз такого лідера в її особі, який відстоює на державному рівні проблему захисту людей від епідеміологічних загроз. Саме тому Голубовська різко виступає проти законопроекту № 4142 і відверто говорить про це, а комусь це не подобається", - вважає епідеміологиня.

Деталі

За словами Наталі Виноград, саме завдяки роботі Ольги Голубовської вдалася врятувати тисячі хворих на COVID-19 на початку пандемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект “про систему громадського здоров’я” децентралізовує біобезпеку України — Голубовська

"Коли до нас прийшла біда – коронавірус – то якби не Голубовська, нам би уже не було де лікувати ковідних пацієнтів. Вона відстояла службу попри ті руйнації, які йшли у розрізі різних реформ і скорочення спеціалізованої медичної допомоги. А це біобезпека держави та захист від сьогоднішніх загроз і тих, які до нас прийдуть у майбутньому. Вона змогла дуже коректно відпрацювати всі питання, які стосувалися надання медичної допомоги ще тоді, коли не було навіть уявлення як лікувати ковідних хворих", - підкреслила Виноград.

Епідеміолог зазначила також, що попереду очікуються нові інфекційні загрози, тому збереження основ протидії небезпечним інфекційним захворюванням в Україні, які відстоює Голубовська, підготують країну до майбутніх викликів.

"Серед інфекціоністів, яких на сьогодні ми маємо, Голубовська – це лідер, надзвичайно високоморальна і порядна людина, патріот України. І дуже смілива. Вона гідна високої школи київських інфекціоністів і направду відважна людина, яка, розуміючи реальну небезпеку, сама піддавалася ризикам зараження і не раз. Це є віддана медицині, Україні й українцям, людина, яка виконує свій лікарський обов’язок", - резюмувала експертка.

Доповнення

Раніше УНН писав про те, як в Україні інфекційні лікарні недоотримують виплати за вже пролікованих "ковідних" хворих і як їх не допускають до отримання договорів з Національною службою здоров'я на наступний період. Інфекційні стаціонари фактично позбавляються можливості лікувати пацієнтів і виплачувати зарплати персоналу. 

А на головлікарів, які висловлюють невдоволення ситуацією, насилають перевірки. Саме через виступ на підтримку та захист інфекційних стаціонарів на заслуженого лікаря України, головного інфекціоніста Ольгу Голубовську готується інформаційна атака з хвилею наклепів. 

Українські Національні Новини

Суспільство