lidera-sekti-u-pivdenniy-koreyi-suditimut-za-rozpovsyudzhennya-koronavirusu

Лідера секти у Південній Кореї судитимуть за розповсюдження коронавірусу

 • 19690 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Влада Сеула у неділю подала в прокуратуру позовну заяву щодо 12 лідерів секти "Храм скинії свідоцтва Шінь-Чонджу", яких звинувачують у вбивстві, заподіянні шкоди та порушенні закону з контролю за поширенням інфекційних захворювань. Про це пише ВВС Україна, передає УНН.

За даними офіційних осіб, спалах захворюваності коронавірусом у цій країні почався з міста Тегу, де послідовники цієї секти заразили один одного під час здійснення обряду, після чого вірус почав поширюватися по країні.

Як повідомляється, цей позов демонструє зростаюче обурення в країні щодо цієї релігійної групи, лідер якої називає себе месією.

Влада оглянула всю паству цієї секти - 230 тисяч осіб, - і приблизно 9 тисяч повідомили, що відчувають симптоми коронавірусу. 88-річний лідер секти Лі Ман Хі також здав аналізи на коронавірус, результати поки невідомі.

Тим часом AFP повідомляє, що лідер південнокорейської секти приніс свої вибачення за поширення коронавірусу. "Я хотів би принести свої щирі вибачення людям від імені послідовників", - сказав лідер "Храму скинії свідоцтва Шінь-Чонджу" Лі Ман Хі.

Водночас усі католицькі церкви в Південній Кореї в неділю були закриті через поширення вірусу. Богослужіння в 1734 церквах скасовані до 7 березня. Це небувалий крок за всі 236 років існування католицизму в Південній Кореї. Багато інших конфесій також скасували свої недільні служби, зокрема, протестантські церкви та буддійські храми.

Скасували також багато інших громадських заходів, зокрема концерти поп-групи BTS.

Після Китаю Південна Корея стала другою країною за кількістю хворих на коронавірус. Понад половина заражених - послідовники вчення "Храму скинії свідоцтва Шінь-Чонджу".

Нагадаємо, кількість інфікованих COVID-19 у Південній Кореї на ранок 1 березня зросла до 3736, 18 осіб - загинули.

Українські Національні Новини

Новини Світу