lideri-krayin-yes-skhvalili-plan-zakupivel-boyepripasiv-ukrayini

Лідери країн ЄС схвалили план закупівель боєприпасів Україні

 • 406010 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Лідери країн Європейського Союзу схвалили спільну закупівлю боєприпасів Україні та підтримали постачання ракет за запитом. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Європейської Ради.

Цитата

«Беручи до уваги інтереси безпеки та оборони всіх держав-членів, Європейська Рада вітає домовленість у Раді щодо термінової доставки в Україну боєприпасів класу «земля-земля» та артилерійських боєприпасів, а також, за запитом, ракет, у тому числі шляхом спільних закупівель та мобілізації належного фінансування, в тому числі через Європейський фонд миру, з метою надання 1 мільйона артилерійських боєприпасів спільними зусиллями протягом наступних дванадцяти місяців, без шкоди для особливостей політики безпеки та оборони певних держав-членів», - йдеться у висновках.

Також повідомляється, що Європейський Союз залишається відданим збереженню та збільшенню колективного тиску на росію, у тому числі шляхом можливих подальших обмежувальних заходів, і продовженню роботи над обмеженням ціни на нафту разом з партнерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський закликав лідерів країн ЄС збільшити постачання далекобійної зброї

Лідери країн ЄС підтримали створення спеціального трибуналу для рф, який розглядатиме злочини агресії.

Окрім того, зазначається, що Європейський Союз продовжує підтримувати відновлення та реконструкцію України у координації з міжнародними партнерами.

«У цьому контексті Європейська Рада знову заявляє про повну підтримку ЄС створення міжнародного механізму для реєстрації збитків, завданих росією. Разом із партнерами Європейський Союз продовжуватиме активізувати роботу щодо використання заморожених та знерухомлених активів росії для відновлення України та з метою відшкодування відповідно до законодавства ЄС та міжнародного права», - повідомляється у висновках Євроради.

Європейська Рада підкреслює важливість процесу вступу України до ЄС відповідно до своїх попередніх висновків, зокрема тих, що були зроблені 23-24 червня 2022 року.

Доповнення

Лідери ЄС збираються у Брюсселі на дводенний саміт, на якому обговорюватиметься продовження підтримки України з боку ЄС, заходи щодо посилення колективного тиску на росію та рішення про відправку Україні додаткових боєприпасів. У заході, за повідомленням, також візьме участь Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Українські Національні Новини

Новини Світу