lideri-nimechchini-ta-frantsiyi-protistoyatimut-yevroskeptikam

Німеччина і Франція протистоятимуть євроскептикам і націоналістам

 • 9436 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Лідери Німеччини Франції зустрілися для підписання додаткової частини Єлисейських угод, щоб засвідчити поглиблення дружби і співпраці у відповідь на євроскептичні та націоналістичні настрої деяких країн ЄС. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters

На зустрічі у німецькому місті Ахен, що знаходиться на кордоні з Францією, лідери обох держав запланували розширення Єлисейских Угод 1963 року, що засвідчували дружбу обох держав після століть суперництва і ворожнечі.

Документ про дружбу того часу передбачав щільне співробітництво урядів Німеччини та Франції у галузі оборони, освіти та питань, пов’язаних із молоддю.

Переговори про розширення таких стосунків тривали кілька років та включали в себе подальші зусилля щодо прийняття Німеччини до постійного складу Ради безпеки ООН.

Розширення угод засвідчує, з одного боку, відданість Німеччини та Франції Євросоюзу і НАТО, а з іншого - готовність обох держав протистояти євроскептичним крокам політиків таких країн, як Італія, Польща та Угорщина.

Зазначається, що розширення Єлисейських угод є незворотнім кроком у процесі євроінтеграції, що поглибить співпрацю країн всередині ЄС.

Раніше УНН повідомляв, що прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оприлюднила в британському парламенті "План Б" стосовно виходу країни зі складу Європейського Союзу. 

Міністр юстиції Німеччини Катаріна Барлі висловила розчарування щодо такої пропозиції міністра Великої Британії. 

Українські Національні Новини

Новини Світу