lideri-ssha-ta-pivdennoyi-koreyi-zustrinutsya-u-vashingtoni-10-11-kvitnya

Лідери США та Південної Кореї зустрінуться у Вашингтоні 10-11 квітня

 • 10337 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Президент Республіки Корея Мун Чже Ін планує зустрітися з президентом США Дональдом Трампом в Вашингтоні 10-11 квітня. Про це в п'ятницю повідомило агентство Yonhap, передає УНН.

"Лідери проведуть всеосяжні переговори та обговорять шляхи зміцнення альянсу між Вашингтоном і Сеулом та їх координацію позицій по встановленню миру на Корейському півострові шляхом повної денуклеаризації", - цитує агентство заяву Блакитного будинку (офіційна резиденція президента Республіки Корея).

Нагадаємо, перший в історії саміт лідерів США і КНДР відбувся 12 червня 2018 року в Сінгапурі. За його підсумками президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин прийняли спільну заяву. У ньому Пхеньян оголосив про принципову готовність до повної денуклеаризації, а Сполучені Штати зобов'язалися у відповідь надати КНДР гарантії безпеки.

З того часу у переговорах щодо ядерного роззброєння Північної Кореї не було відчутного прогресу. Вашингтон хоче, щоб КНДР надала чіткий звіт щодо власних ядерних і ракетних потужностей, які, згідно з потенційною угодою, мають бути оглянуті і демонтовані.

Після цього, 27-28 лютого в Ханої відбувся другий саміт США і КНДР, за підсумками якого сторонам не вдалося прийти до домовленостей. Після кількох зустрічей, в тому числі сам на сам, Трамп і Кім Чен Ин не стали підписувати спільний документ.

Українські Національні Новини

Політика