lideri-yes-podovzhili-sanktsiyi-proti-rosiyi-cherez-vidsutnist-progresu-u-minskikh-ugodakh

Лідери ЄС подовжили санкції проти Росії через відсутність прогресу у "мінських угодах"

 • 15985 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Через відсутність прогресу у реалізації "мінських угод" глави держав і урядів країн ЄС дали згоду на подовження секторальних санкцій, запроваджених щодо Росії через її порушення територіальної цілісності України. Про це рішення за підсумками відеоконференції лідерів ЄС у п'ятницю, 19 червня, повідомила канцлерка Німеччини Ангела Меркель, передає УНН із посиланням на DW.

"Під час Європейської Ради ми вирішили, що санкції знову будуть подовжені на шість місяців", - заявила канцлер під час пресконференції у Берліні.

Повідомляється що під час віртуального засідання Меркель разом із президентом Франції Еммануелем Макроном, як учасники "нормандської четвірки", розповіли своїм колегам у ЄС про стан імплементації "мінських угод".

Як зазначає видання, секторальні санкції передбачають заборону на доступ до ринку капіталів Євросоюзу для кількох російських банків і компаній, ембарго на постачання у РФ зброї та товарів подвійного призначення, а також перекриття доступу до технологій і послуг в енергетиці, зокрема у добуванні нафти на глибоководних, арктичних чи шельфових родовищах.

Нагадаємо, Рада ЄС у четвер продовжила до червня 2021 року санкції проти РФ за незаконну окупацію Криму.

Українські Національні Новини

Політика