lideri-yes-ta-krayin-skhidnogo-partnerstva-provedut-videokonferentsiyu-18-chervnya

Лідери ЄС та країн Східного партнерства проведуть відеоконференцію 18 червня

 • 12306 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Європейський союз скликав на 18 червня саміт лідерів "Східного партнерства". Зустріч пройде у форматі відеоконференції. Про це повідомляє УНН з посиланням на анонс на сайті Євроради.

Так, в саміті візьмуть участь глави 27 країн-членів ЄС, а також лідери країн "Східного партнерства": Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України.

Саміт пройде під головуванням президента Євроради Шарля Мішеля за участю президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн і верховного представника ЄС із закордонних справ Хосепа Борреля.

"Лідери ще раз підтвердять стратегічну важливість "Східного партнерства". Вони також підкреслять важливість солідарності під час кризи COVID-19, включаючи значну підтримку ЄС для подолання наслідків спалаху в регіоні "Східного партнерства", - йдеться в анонсі заходу.

Крім того, лідери обговорять довгострокові цілі політики "Східного партнерства" та розвиток результатів після 2020 року, які повинні бути затверджені на фізичному саміті на початку 2021 року.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, саміт Східного партнерства відбудеться у 2021 році, а відеоконференція очікується 18 червня.

Українські Національні Новини

Політика