lideri-yes-tusk-ta-yunker-napisali-zelenskomu-list

Лідери ЄС Туск та Юнкер написали Зеленському лист

 • 16495 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Голова Європейської ради Дональд Туск та президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер написали спільного листа, у якому привітали Володимира Зеленського із обранням на посаду президента України. Про це УНН повідомляє з посиланням на лист, поширений у понеділок прес-службою Ради ЄС.

"Від імені Європейського Союзу ми хотіли б привітати вас з обранням на посаду президента України. Дозвольте нам висловити нашу вдячність за сильну прихильність демократії і верховенству права, яку народ України демонстрував протягом усього виборчого процесу. Це велике досягнення в складній політичній ситуації і обстановці в плані безпеки, на тлі постійних викликів щодо територіальної цілісності України", - йдеться у листі двох лідерів ЄС.

Як вказали Туск і Юнкер, за п'ять років, що минули після Революції гідності в Україні, "було досягнуто значного прогресу, і багато що ще потрібно зробити, щоб реалізувати повною мірою мирну, демократичну і процвітаючу Україну, до чого закликали її громадяни".

"Як президент України, ви можете розраховувати на рішучу підтримку ЄС шляху реформ в Україні, включаючи зміцнення верховенства права, боротьбу з корупцією, підтримку макрофінансової стабільності та проведення суттєвої реформи енергетичного сектора. Ми твердо віримо, що подальше виконання ЄС і Україною Угоди про асоціацію, включаючи Глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі, може стати важливим інструментом у цьому контексті. Ви також можете розраховувати на постійну і незмінну підтримку ЄС суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України", - сказано у листі.

Вони також висловили Зеленському найщиріші побажання "успішного президентського терміну" і заявили, що з нетерпінням чекають зустрічі з ним "у найкоротші взаємно узгоджені терміни".

Водночас слова привітання Зеленському з перемогою на виборах Юнкер і Туск написали у своїх мікроблогах у Twitter.

Нагадаємо, низка інших світових лідерів привітали Зеленського з перемогою на виборах. Зокрема, серед них - лідери США, Франції та Німеччини.

Українські Національні Новини

Політика